Nog even terug kijken

Het Seizoen staat op het punt van beginnen. De tent gaan we bijna weer opbouwen, en onze ontwerpers zijn bezig met het ontwerp voor het komende corso. Maar wat is er leuker, dan nog even terug te kijken op een mooi corso jaar.

2012. Het jaar dat de buitenwereld dacht, Fun Fun wint wel even. Waar we zelf er eigenlijk nog niet zo mee bezig waren, bleek dat vanaf het moment van de presentatieavond in het dorpshuis de meeste corsoliefhebbers dachten dat onze "Bijvangst" het corso zou gaan winnen. We moesten hem alleen nog "even" maken.

phoca thumb l 2 voorbereidingen 138

En daar hebben ons vanaf dat moment ook op gericht. Al was de aandacht soms overweldigend, we hebben geprobeerd ons zoveel mogelijk er voor af te sluiten. Maar dat het een flinke kluif zou worden hadden we snel door. De schildpadden werden in delen gemaakt. Door een goede voorbereiding, werden de schilden in plakjes opgebouwd. Ook de poten kregen hun vorm. En nadat de eerste kop was gemaakt, moest deze nog een heel aantal keren worden nagemaakt. Klinkt simpel? nou, dat was het allemaal niet. Haast elk onderdeel moest wel gaan bewegen, en dit zorgde ervoor dat het allemaal erg veel tijd vroeg. Wat een monsterklus was het. Alles moest met de hand worden bewogen, en daardoor perfect in balans zijn. In Juli hielden we een testdag, en in basis stond een groot deel van de beweging.

phoca thumb l 2 voorbereidingen 258

Het foamen van deze wagen was een "ramp" in onze zoektocht naar perfectie, wilden we absoluut geen naden in de bewegende delen. Alles moest vloeiend in elkaar overlopen. En dat hebben onze foamers geweten. De nekken, en poten van de schildpadden, zijn haast allemaal meerdere keren in het foam gezet, en haast net zo vaak weer losgetrokken. Zo af en toe, was de wanhoop van de gezichten af te lezen. De zaterdag voor het corso sloten we af met een wagen die nog lang, maar dan ook echt nog lang niet in het foam stond. En toch, was er het geloof dat het zou lukken!

phoca thumb l 2 voorbereidingen 466

In de corsoweek was het ook flink door werken. Tot de dag voor het corso werd er nog gefoamd en geverfd. Een mooie wagen kwam tevoorschijn. Door het grote aantal bloemen, en ontelbare hoeken in het ontwerp zat de wagen pas laat in de bloemen. Maar dat is iets waar we al haast aan gewend zijn. Toen de wagen in de ochtenzon naar buiten werd gereden, kwam hij er mooi uit. De vele uren ploeteren en hard werken waren niet voor niets geweest. 

phoca thumb l 4 corso middag 026

Het corso zelf verliep niet helemaal zonder problemen, want door motorpech moesten we helaas worden gesleept, maar de wagen had zo'n grote overtuigingskracht dat er zelfs bezoekers waren die het trekkertje voor de wagen nooit hebben gezien. De prijsuitreiking was spannend. Zou het genoeg zijn? Ja! het was genoeg! "Bijvangst" werd als winnaar uitgeroepen, en de ontlading was enorm. De monsterklus was geklaard, en "Bijvangst" werd later dat jaar zelfs uitgroepen tot mooiste corsowagen van 2012. Af en toe denken we nog wel eens terug aan 2012, en verbazen we ons erover dat we dit hebben klaar gespeeld. tot diep in de nacht lassen, foamen en werken. Niet voor een dag, of een week, maar haast vanaf half Juli waren de bouw avonden lang. Maar als we de foto's en video's terug kijken, krijgen we af en toe nog kippenvel. Hieronder kun je dit seizoen nog eens beleven.

Back to top