Verslag van een corsoweek

Een corsoweek begint eigenlijk niet op maandag, maar op de zaterdag voor het corso. Deze dag werd er hard gewerkt door een grote groep Fun Fun-ers. In tegenstelling tot vorig jaar, was het laswerk al eerder deze week afgerond. en de focus lag dan ook volledig op foamen en verven, en alle overige klusjes. Uiteraard moest er hard worden gewerkt, maar wat was het een genot om af en toe even de steigers op te lopen en te genieten, van datgene wat er werd gemaakt. 

Maandag: Een dag vol regen. Het laatste beetje foam moest nog aan de wagen, maar dit klusje was rond de middag geklaard. Daarna konden de foamers de kwast ter hand nemen. Voor een aantal behoorlijk onwennig, want onze foamploeg is de laatste jaren gewend om zeker tot donderdag te moeten foamen. Ook werden de laatste voorbereidingen getroffen door ons blauwe bloemen team. 's avonds moesten alle bloemen die blauw zouden worden, van het land worden geknipt. En ondanks het erg slechte weer stonden er ruim 30 mensen op het veld om deze klus te klaren. 

IMG 20150815 WA0001

Dinsdag: Het verven ging deze dag weer door. het doel was om de wagen tot de onderste verdieping af te maken, zodat de ontwerpers de laatste details konden afmaken. Maar de dinsdag was vooral de dag van de grote schrik bij het blauwe bloementeam. Doordat de bloemen door en door nat waren,  was de eerste partij nog lang niet op kleur. Er moest snel worden geschakeld, om de situatie om te draaien. Besloten werd, om de productie te verhogen, door meer bekers te vullen met vloeistof, en door de ruimte waar de bloemen stonden flink te verwarmen, begonnen de bloemen eindelijk hun vocht te verdampen, en de blauwe verf op te nemen. Voor het eerst in onze geschiedenis starten we op dinsdagavond al met prikken.

Woensdag: Het prikken was begonnen. Al snel bleek dat het vele knipwerk veel tijd in beslag zou nemen. iets waar we op voorbereid waren, en ondanks dat het niet enorm snel ging, werd iedereen die het resultaat zag enthousiast. De mensen die het prikken moesten begeleiden, hadden de boel goed onder controle. Wat opzich al een prestatie mag worden genoemd gezien het feit, dat soms op 1 m2 al veel diverse kleuren zaten.Een frisse wagen begon langzaam zichtbaar te worden. 

IMG 20150820 WA0002

Donderdag: Het prikken ging verder. geduldig, en zonder stress werd er gewerkt. Elke prikker ging gewapend met een schaar aan de slag. In elk hoekje en gaatje zat knipwerk, en niets werd overgeslagen. Donderdag middag gingen ook de eerste blauwe bloemen aan de wagen. Een bijzonder gezicht, om met deze, voor ons ongewone kleur te werken. Steeds meer kregen we het prikken van deze wagen onder controle. Netjes moest het worden! Daarom hebben we zelfs om 2 uur 's nachts nog geplukt van ons eigen veld, omdat sommige bloemen al wat bruin begonnen te worden, en we deze dus niet wilden gebruiken.

IMG 20150818 WA0021

Vrijdag: Rond half acht in de morgen gingen de laatste bloemen aan de wagen. Misschien denk je, wat laat! Maar we wilden absoluut tot de laatste bloem blijven knippen. En terwijl de laatste prikkers rustig aan het werk waren, was de rest van de groep bezig om de eerste rommel op te ruimen. Ook de blauwe bloemen tent werd ontruimd. De klus was geklaard. er waren genoeg blauwe bloemen, en we hoefden zelfs geen 2e keuze blauwe dahlia's in te zetten. Toen de wagen tot in de puntjes af was, mocht hij naar buiten. En in het ochtendlicht kwam hij er super uit. 

CM93BAhWcAEZ5HP 1

De corsodag verliep voor ons soepel. Mooi optijd konden we vertrekken richting Sint Jansklooster. Het middag corso duurde wel wat lang, waardoor met name onze actrices het nogal al zwaar kregen. Maar ondanks dat ze in onmogelijke posities moesten hangen of liggen, gingen ze er ook 's avonds en zaterdag weer vol tegenaan.

Wij kunnen terugkijken op een prachtig corso seizoen. We hebben een bijzondere wagen gemaakt. Een wagen vol uitdagingen, en menig lid van het blauwe bloementeam zal nog wel een keer midden in de nacht wakker schrikken. Badend in het zweet, denkend dat de bloemen niet verkleuren. Maar het was niet voor niets. Van te voren hadden we niet verwacht in de prijzen te zullen vallen, maar de wagen was goed gelukt. Zelfs zo goed, dat we van de jury de 2e prijs kregen. Een geweldig resultaat. We hebben met z'n allen iets unieks gemaakt. En het belangrijkste was misschien wel wat 1 van de Fun Fun-ers na afloop van het corso zei: De Fun Fun magie is terug!

 

 

 

 

Back to top