De eerste week.

Alle corsobouwers zullen het wel herkennen. Het moment dat het voorbereiden stopt, en de echte bouw van de wagen gaat beginnen. In ons geval was dat moment in 1 week te vangen. Vorige week zaterdag namelijk onthulden we ons idee. In een goed gevulde zaal bij AES in emmeloord lieten we voor het eerst "Blauw bloed" zien. Zo'n 70 Fun Fun-ers bekeken de maquette eens goed, en gelukkig werd deze vol enthousiasme ontvangen. Toen na het weekeinde kon de bouw beginnen. Eerst het onderstel op z'n plek zetten. Een precies klusje, want dit onderstel blijft tot de corsodag op dezelfde plek staan, en een paar centimeters verkeerd plaatsen achtervolgd je een heel seizoen. 

constructie

Na het meten, konden we donderdag al meteen met de constructie zelf aan de slag. Door een mooie opkomst, stond aan het einde van de avond al een deel van de hoofdconstructie. De maten van de aggregaat hadden we nog dus ook daar kon al model van rond 8 worden gemaakt. Zo weten we exact hoe hij later dit jaar geplaatst moet worden.

En deze drukke week konden we afsluiten met weer een mooi klusje. De dahliaknollen moesten nog worden gepoot. Het bloementeam had een goede landindeling voorbereid, en daardoor was het goed duidelijk waar de diverse soorten moeten komen. Ondanks dat het af en toe regende zaten de  20.000 knollen rond de middag in de grond.

knollen

Doordat er ook voor deze klus weer genoeg Fun Fun-ers aanwezig waren liep het allemaal erg gesmeerd. We kunnen terug kijken op een drukke maar mooie week. We zijn nu echt begonnen. Vol enthousiamse vliegen we er dit seizoen weer in. Het is nog een lange weg naar het corso, maar de kop is er af.

aafke

Back to top